Penapis Air Cuckoo Vs Coway. Baca Sebelum Buat Pilihan

Penapis Air Cuckoo Vs Coway. Baca Sebelum Buat Pilihan

Ramai bertanya apa beza antara Penapis Air Cuckoo dan Penapis Air Coway? Bahaya ke kalau salah pilih? Apa kelebihan Cuckoo? Apa kelebihan Coway? Persoalan Penapis Air Cuckoo Vs Coway menghantui anda

Soalan ini sangat hot! Sangat penting untuk diketahui sebelum kita membeli penapis air. Tapi bagi saya, saya akan terangkan berkaitan Penapis Air Cuckoo sahaja. Ini etika sebagai penjual. Tak memburuk produk lain. Baru pelanggan senang hati.

Sebelum kita laburkan wang untuk membeli sesuatu produk, semestinya kita pelajari, selidik berkaitan produk. Baca fakta bukan auta, supaya duit tak lebur.

Kenapa Perlu Pilih Penapis Air Cuckoo?

Soalan ini ringkas. Tapi perlu kepada penerangan yang details. Jangan risau, saya dah ringkaskan (tapi panjang juga) supaya anda mudah faham. 4 Sebab Kenapa Perlu Pilih Penapis Air Cuckoo

1. Sistem Penapis Yang Komprehensif dan Efektif

Amat jarang untuk menjumpai penapis air yang mempunyai sistem penapisan yang lengkap dan berkesan. Bagi Penapis Air Cuckoo, ia mempunyai 6 langkah penapisan air iaitu dipanggil The Perfect 6 Step Filtration With Natural Mineral

Penapis Air Cuckoo Vs Coway

Langkah 1: Sediment Filter. Langkah pertama ini berfungsi untuk tapis segala keladak dan kotoran. Ini biasa berlaku apabila mahu membuka paip air, yang keluarnya air yang berwarna oren pekat.

Malah yang paling teruk, terdapat ketulan kecil pasir dan serpihan besi karat. Tentu kecewa bila nak buat susu untuk bayi. Nak basuh kereta pun tak jadi, apatah lagi untuk dibuat minum.

Langkah 2: Pre-Carbon Filter: Langkah kedua ialah membuang bau yang tidak enak pada air. Geli tekak bila nak telan air berbau busuk, hanyir walaupun untuk dibancuh dengan serbuk kopi dan teh. Ini bermaksud air tersebut telah tercemar. Langkah ini mempunyai fungsi Primary absorption removes odors, organic substance etc

Langkah 3 – 5: Natural Filter. Secondary Absorption and Mineral Eruption. Mild alkaline water (average 7.5pH) to promote healthy body pH balance. Abundant hydrogen to protect against ROS

Langkah 6: Nano Positive Filter. Langkah ini sangat penting. Bukan semua jenis penapis mampu tapis ‘benda halus’. Hanya sebahagian sahaja boleh lakukan. Benda besar kita boleh nampak seperti ketulan pasir, serpihan besi karat. Tapi bagaimana dengan ‘benda halus’?

‘Benda halus’ yang dimaksudkan ialah seperti bakteria, germs, algae, fungi, logam berat dan sebagaimana. Ia bukan sahaja menjejaskan kesihatan, malah boleh membawa kepada kematian jika terlalu teruk. Disinfect & eliminates harmful ingredients (bacteria, germs, algae, fungi, heavy metals etc) while passing minerals)

2. Harga Mampu Milik, Menang Harga

Badan kita perlukan 8 gelas air sehari atau bersamaan 2.5 liter sehari. Harga air mineral satu botol 1.5 liter ialah RM 2.00. Ini bermakna kita perlukan 1 botol setengah air sehari. Iaitu dengan anggaran kita perlu belanjakan RM 3.00 sehari untuk air sahaja dan RM 90.00 sebulan.

Tunggu! Itu baru sahaja untuk anda seorang. Jika bujang, mungkin tak rugi. Kalau telah beristeri? Ada anak? Isteri mengandung? Untuk susu anak? Macam mana? Relevan ke anda beli air mineral setiap hari di kedai runcit atau pasaraya?

Dengan harga serendah RM 68.00 sebulan anda terus dapat menikmati kelebihan Penapis Air Cuckoo, untuk jenis basic. Terpulang kepada keperluan anda.

Tak pe. Saya boleh refill air di Vending Machine je. Murah. Banyak pula tu. Satu tong 5 liter baru 80 sen. Pukul 2 pagi pun boleh isi air, 24 jam buka.

Tapi ingat isu tak bersih dari Vending Machine telah dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Baca: Keselamatan & Kebersihan Air Vending Machine

3. Servis Yang Mengagumkan

Staf yang akan kendalikan servis adalah terlatih. Bukan sahaja dari sudut teknikal malah dari sudut komunikasi dan cara interaksi dengan customer juga dilatih supaya orang selesa.

Bila anda beli mana-mana model penapis air cuckoo, anda akan dihubungi oleh staf servis untuk khidmat servis. Jadual servis akan diberikan untuk penukaran penapis.

Berikut adalah proses-proses semasa servis

penapis air cuckoo vs cowaypenapis air cuckoo vs coway
penapis air cuckoo vs coway  penapis air cuckoo vs coway penapis air cuckoo vs coway penapis-air-cuckoo-vs-coway-servis6 penapis air cuckoo vs coway penapis air cuckoo vs coway penapis air cuckoo vs coway

Yang menariknya, servis Steam Sterilization turut disediakan. Untuk apa? Untuk memastikan segala peralatan yang kita gunakan untuk menyediakan makanan dan minuman adalah selamat dari bakteria dan kuman. Nyahkuman.

penapis air cuckoo vs coway

4. Banyak Pilihan. Ikut Citarasa & Keperluan

Model penapis air cuckoo datang dengan pelbagai rekabentuk. Ikut citarasa dan keperluan anda. Antara model penapis iailah;

  • Floor Standing: Untuk kapasiti besar seperti tadika, restoran, klinik, sekolah, asrama sekolah dan sebagainya. Model ialah Fusion Stand dan Deluxe
  • Table Top: Untuk kegunaan sederhana iaitu di rumah, pantri ofis dan sebagainya. Ia datang dengan 3 model iaitu Grace, Icon dan Fusion Top
  • Basic: Untuk kegunaan basic sahaja iaitu tiada fungsi cold, hot and warm water. Ada dengan penapis air.

Penapis Air Cuckoo Vs Coway

Bukan ini sahaja. Ada lagi model lain seperti Jazz yang tampak elegan dan mempunyai fungsi yang sangat istimewa. Dapat menjaga kualiti dan kebersihan air.

Penapis Air Cuckoo Vs Coway
Model Jazz

Beli dan guna dengan Bijak! Penapis air untuk kesihatan anda dan keluarga anda.

Hubungi saya, ejen cuckoo anda

Wan Mohamad Rasyadan

HP: 013-3440625 (whatsapp/call/sms)

EMEL: tipscuckoo@gmail.com

WEB: www.tipscuckoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *